Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Εκδήλωση προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού της κυπριακής υπαίθρου, στο Λονδίνο

Εκδήλωση προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού
 της κυπριακής υπαίθρου, στο Λονδίνο


Γνωριμία με την ταυτότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό της αγροτικής Κύπρου μέσα από τον φακό του Simon Brown
 
«Η φωτογραφική μηχανή μεταμορφώνεται στα χέρια του Simon Brown σε εργαλείο που μας διδάσκει πώς να βλέπουμε πραγματικά χωρίς αυτή», δήλωσε στην εισαγωγική του ομιλία ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης αναφερόμενος στα λόγια της διάσημης φωτογράφου Dorothea Lange, κατά την πετυχημένη εκδήλωση προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού της κυπριακής υπαίθρου, μέσω επίλεκτων φωτογραφιών του φημισμένου Άγγλου φωτογράφου Simon Brown. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον χώρο υποδοχής της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο και ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και του Πολιτιστικού Τμήματος της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων άνθρωποι της τέχνης και μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ευρυβιάδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα χωριά, οι εκκλησίες και οι άνθρωποι της Κύπρου απετέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις υπέροχες φωτογραφίες του Simon Brown , φέρνοντας τους επισκέπτες πιο κοντά στην πραγματική Κύπρο όχι μόνο σαν ένα μοναδικό τόπο, αλλά και σαν μια κοινωνική και πολιτιστική οντότητα.

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Χατζηκυριάκου, Πολιτιστικός Σύμβουλος, τόνισε ότι η προβολή των φωτογραφιών συμβάλλει στη γνωριμία και εκτίμηση για τα πλούσια έθιμα και παραδόσεις της Κύπρου. Συντηρεί επίσης στη συλλογική μνήμη μοναδικά πολιτισμικά στοιχεία και ένα απλό, απέριττο τρόπο ζωής που μαγεύει τον μορφωμένο Ευρωπαίο επισκέπτη.

Παράλληλα, η Νάτια Μάρκς, με πολύχρονη θητεία στον αγγλικό εκδοτικό χώρο, έδωσε ένα σύντομο ιστορικό της προσπάθειάς της να αποκαλύψει μέσω του φωτογραφικού βλέμματος του φωτογράφου μοναδικές αρετές της κυπριακής πολιτιστικής παράδοσης που συντηρείται μέσα από ανθρώπους της υπαίθρου.

Ο υπεύθυνος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΚΟΤ να αναζωογονήσει τον τουρισμό υπαίθρου μέσα από στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Τμήμα Πολεοδομίας και άλλους αρμόδιους φορείς, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τις νεώτερες γενεές να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την κυπριακή ταυτότητα και τις μοναδικές δεξιότητες των προγόνων μας.

--------------------

3/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου