Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας 2017»

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας 2017»
που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου την Πέμπτη 9 Μαρτίου.
Στο χαιρετισμό της, υπογράμμισε τη σημασία του τομέα της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού στον τουριστικό κλάδο. Τόνισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί μονόδρομο για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της τουριστικής οικονομίας σημειώνοντας ότι κάθε αναπτυξιακή πολιτική στον Τουρισμό πρέπει και μπορεί να συμβαδίζει με μια αντίστοιχη στρατηγική ανάπτυξης στον τομέα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Παρουσία εκπροσώπων τόσο ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων όσο και σπουδαστών και αποφοίτων του ιστορικού εκπαιδευτηρίου, η Γ.Γ. Τουρισμού εξήρε την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου το οποίο και χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα δημόσια τουριστικά εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την γνωριμία των εκπροσώπων Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τους σπουδαστές της σχολής για συμφωνία στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του θέρους αλλά και μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας με απόφοιτους της σχολής.
Παραβρέθηκαν περισσότερες από 100 κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και συμμετείχαν περίπου 300 σπουδαστές και απόφοιτοι της σχολής που είχαν την δυνατότητα να δώσουν συνέντευξη και να επικοινωνήσουν προσωπικά με τους επιχειρηματίες σε μια διαδικασία που αποτελεί επιπλέον μέρος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικά εδέσματα που επιμελήθηκαν τα μαγειρικά και ζαχαροπλαστικά τμήματα υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους ενώ σπουδαστές των τουριστικών τμημάτων φιλοξενίας συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της εκδήλωσης, από την υποδοχή, την γραμματεία έως και την εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων στο σαλόνι και τις αίθουσες.




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑ “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2017” ΤΟΥ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ


Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό και τις ευχές της Υπουργού, κ. Έλενας Κουντουρά.

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την επαγγελματική πορεία των σπουδαστών μας.

Μια πορεία που ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια και συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού σας βίου.

Η προσπάθεια για επαγγελματική αποκατάσταση, βελτίωση των προσόντων και προσαρμογή των δεξιοτήτων και τεχνικών στα νέα κάθε φορά δεδομένα, είναι ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν για κανέναν και καμιά από εσάς.

Σήμερα είναι μια γιορτή επικοινωνίας και επαφής με τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Οι Ημέρες Καριέρας σας δίνουν την ευκαιρία:

  • να έλθετε σε επαφή με εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας,
  • να γνωρίσετε τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο,
  • να συζητήσετε για το εργασιακό περιβάλλον και τις προθέσεις των εργοδοτικών φορέων για συνεργασία.


Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριές μας αλλά και να εκτιμήσετε την υψηλή ποιότητα που παρέχουμε στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου μας.
Είναι δεδομένο ότι η Τουριστική Εκπαίδευση αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο προκειμένου να στηριχθεί αποτελεσματικά κάθε αναπτυξιακή πολιτική της Χώρας και να ανακάμψει η οικονομία.
Αποτελεί μονόδρομο για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της τουριστικής οικονομίας μας.
Και κάθε αναπτυξιακή πολιτική στον Τουρισμό πρέπει και μπορεί να συμβαδίζει με μια αντίστοιχη στρατηγική ανάπτυξης στον τομέα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Η αξία της πρακτικής άσκησης έχει αναγνωριστεί από όλους τους φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ως η πλέον επιτυχημένη μέθοδος κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικών προσόντων. Διότι:
  • Συνδέει με άμεσο τρόπο την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς και παράλληλα εξασφαλίζει μια επιτυχημένη μετάβαση από το σχολικό περιβάλλον στο νέο περιβάλλον της εργασίας.
  • Έχει συμβάλει επίσης, σε σημαντικό βαθμό και έχει δώσει αξιόλογα αποτελέσματα στην απορρόφηση των αποφοίτων μας από την τουριστική βιομηχανία.
Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για να θέσουμε τις βάσεις για μια ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί απόφοιτοι των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, και ειδικότερα απόφοιτοι της Σχολής Αναβύσσου, στελεχώνουν σήμερα ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών Ξενοδοχείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Και αυτό είναι μια διάκριση Ποιότητας για την άρτια και ολοκληρωμένη Εκπαίδευση που παρέχεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα δημόσια τουριστικά εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα.
Η ενίσχυση λοιπόν, και η προσαρμογή της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα του κλάδου στο Τουριστικό Management και Marketing, στην εποχή των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, αποτελεί για μας, ζήτημα υψηλής προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2015 στο Υπουργείο Τουρισμού, προτεραιότητά μας είναι να επιφέρουμε τις αναγκαίες αλλαγές στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση.
Μετά την κατάργηση του ΟΤΕΚ ως αυτόνομου οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τον Ιανουάριο του 2013 και την κατάσταση που παραλάβαμε το 2015, εργαζόμαστε συντονισμένα και σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά και σε νέες υγιείς βάσεις το χώρο της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.
Aγαπητές φίλες και φίλοι

Ο Τουρισμός είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά και ουσιαστικός αιμοδότης της Εθνικής Οικονομίας αφού συνεισφέρει περισσότερο από το 20% στον Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και απασχολεί έναν στους πέντε κατοίκους της Χώρας.
Το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει στις βασικές του προτεραιότητες την ποιοτική αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης -που παρέχει- και την επιδιώκουμε με συγκροτημένα βήματα και συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς και τον τουριστικό κλάδο και με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες για την δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη του και στη φετινή Ημέρα Καριέρας, τους Εκπαιδευτικούς και όλους όσους συμβάλλουν στην επιτυχία των εργασιών του σταθερού αυτού θεσμού επικοινωνίας των αποφοίτων της Σχολής με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς.
Είμαι βέβαιη ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή ουσιαστική διαδικασία, για τώρα αλλά και για το μέλλον.
Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά σας, αρωγός και συμπαραστάτης.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου