Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΚΟΤ: Μετά από μια δεκαετία σπάζει το φράγμα του 1.000.000 τουριστικών αφίξεων εξαμήνου

ΚΟΤ: Μετά από μια δεκαετία σπάζει το φράγμα
του 1.000.000 τουριστικών αφίξεων εξαμήνου


Ενθαρρυντικά συμπεράσματα εξάγονται από τα επίσημα αποτελέσματα των τουριστικών αφίξεων της Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Βάσει των δημοσιοποιημένων στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ανερχόμενες   στο 1.036 εκ. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που οι αφίξεις εξαμήνου ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο περιηγητές.
Σε σχέση με τις αφίξεις περιηγητών Ιουνίου παρουσιάστηκε μείωση 1,5%, όμως παρά τη μείωση, οι αφίξεις του συγκεκριμένου μήνα αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο ιστορικό του κυπριακού τουρισμού μετά τον περσινό Ιούνιο φτάνοντας περίπου τις 337 χιλιάδες περιηγητές.
Σε ό,τι αφορά την απόδοση συγκεκριμένων αγορών για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου και ιδιαίτερα αγορών με μεγάλη συνεισφορά στο τουριστικό ρεύμα της Κύπρου, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει σημαντική αύξηση 14% με αφίξεις που ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες.
Αξιόλογες αυξήσεις σημειώθηκαν στη γερμανική αγορά με 25%, στην ελληνική αγορά 42% ενώ στο Ισραήλ επίσης σημειώθηκε ψηλή αύξηση ύψους 49%.
Σε σχέση με τη ρωσική αγορά, στο εξάμηνο σημειώθηκε μείωση 21%, επίδοση που με βάση όλα τα δεδομένα κρίνεται ως διαχειρίσιμη. Υπογραμμίζεται ότι κατά την περσινή χρονιά σημειώθηκε μια ασυνήθιστα ψηλή επίδοση για τη ρωσική αγορά, γεγονός που καθιστά το μέτρο σύγκρισης με τις φετινές επιδόσεις ιδιαίτερα ψηλό. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι οι αφίξεις από την εν λόγω αγορά ήταν πέρυσι, για τον Ιούνιο, ψηλότερες και από αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Με βάση το στοιχείο αυτό, αλλά και τις γνωστές δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εν λόγω αγορά, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η ρωσική  αγορά κινείται σε αναμενόμενα επίπεδα. Σημειώνεται μάλιστα ότι μείωση από τη συγκεκριμένη αγορά όχι μόνο βρίσκεται πιο κάτω από αρχικές εκτιμήσεις και προβλέψεις, αλλά και υπερκαλύπτεται από τα θετικά αποτελέσματα που σημειώνονται από άλλες σημαντικές αγορές.
Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του χρόνου δεικνύουν ότι οι ενισχυμένες πρωτοβουλίες και οι στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες του ΚΟΤ για βελτίωση του τουριστικού ρεύματος έχουν αποδώσει καρπούς, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα του τουρισμού, αλλά και τη συνεχή μείωση των προϋπολογισμών που διατίθενται για τον τομέα τα τελευταία χρόνια.    
Οι προσπάθειες του ΚΟΤ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Για τον σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι εταίροι του κυπριακού τουρισμού (Σύνδεσμοι Ξενοδόχων, Τουριστικών Πρακτόρων και Εστιατόρων, Τοπικές Αρχές κ.ά.), όπως συμπορευθούν με τις προσπάθειες του ΚΟΤ και συμβάλουν στην επίτευξη ακόμα καλύτερων αποτελεσμάτων, προς όφελος του τόπου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη διατήρηση των τουριστικών επιχειρήσεων ανοιχτών για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

______________

17/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου