Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο ΚΟΤ εξαγγέλλει διαγωνισμό για την επιλογή του Καλύτερου Προορισμού στο θέμα « Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία »

Ο ΚΟΤ εξαγγέλλει διαγωνισμό για την επιλογή
του Καλύτερου Προορισμού στο θέμα « Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία »

 
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) εξαγγέλλει διαγωνισμό για την επιλογή του Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού στην Κύπρο με θέμα « Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία ».
 
Ο διαγωνισμός στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΚΟΤ για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME 2014 “ European Destinations of Excellence” (EDEN VII ) – «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μονάδα Τουρισμού, στο οποίο συμμετέχουν 25 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και υποψήφιες για ένταξη χώρες, κάθε μια από τις οποίες θα αναδείξει τον δικό της νικητή προορισμό.
 
Σκοπός του φετινού διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες βασιζόμενες στην τοπική γαστρονομία, ενώ παράλληλα η οικονομική τους ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού. Δικαιούχοι του διαγωνισμού είναι φορείς, οι οποίοι δύνανται να εκπροσωπούν τους επιλέξιμους προορισμούς και οι οποίοι ορίζονται ως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συμπλέγματα αυτών (π.χ. Ενώσεις Κοινοτήτων), καθώς και άλλοι φορείς, στους οποίους συμμετέχουν ή εκπροσωπούνται οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (π.χ. Αναπτυξιακές Εταιρείες, Περιφερειακές Εταιρείες Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης). Βασική προϋπόθεση αποτελεί η λειτουργία και η ύπαρξη της τουριστικής προσφοράς τουλάχιστον από το 2012. Επιπλέον, δεν είναι επιλέξιμες περιοχές, οι οποίες έχουν εγκριθεί ως προορισμοί EDEN στο παρελθόν, εκτός και αν αποτελούν τμήμα μιας ευρύτερης περιοχής, όπως και περιοχές σε επίπεδο διοικητικών ορίων Επαρχιών.
 
O KOT καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό να υποβάλουν υποψηφιότητα. Αιτήσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.cyprus -eden. com. Περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν υποστήριξη για την ετοιμασία της αίτησης υποψηφιότητας παρέχονται από το Γραφείο Τεχνικής Βοήθειας EDEN VII που έχει συσταθεί ειδικά για το διαγωνισμό, στα τηλέφωνα 22375472, 22375506 και στο email info@ enoros.com .cy και savvasm@ filagrogroup.com .
 
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν στον ΚΟΤ (Λεωφόρος Λεμεσού 19, Λευκωσία), το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 12 μ..
 
Ο νικητής προορισμός της Κύπρου θα προβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις συμμετέχουσες χώρες, προωθώντας έτσι την πολυμορφία, την μοναδικότητα, και την ποιότητα των Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.
 
______________

30 Ιουνίου, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου