Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Αμμάν

Συναντήσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Αμμάν

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Ο κ. Λακκοτρύπης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας δρα Abdullah Ensour , τον Υπουργό Ενέργειας δρα Mohammad Hamed , τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων δρα Nidal Mardi Al Κ atamine , τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου δρα Hatem Hafez Al Halawani και με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Αμμάν.
Στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κύπρος και η Ιορδανία αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και πως η μεταξύ τους στενή συνεργασία είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, όπως και της ευρύτερης περιοχής. Εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στις προσπάθειες της Ιορδανίας για ενίσχυση των σχέσεών της με την ΕΕ, ενώ είχε και την ευκαιρία να ενημερώσει για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.
Από την πλευρά του, ο Ιορδανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό ενδιαφέρον της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς, με έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και στο ενδεχόμενο προμήθειας της Ιορδανίας με κυπριακό φυσικό αέριο.
Ακολούθως, ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας της Ιορδανίας, με τον οποίο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Κύπρου και Ιορδανίας στον ενεργειακό τομέα. Ο Ιορδανός Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυβέρνησής του για ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου για συνεργασία με την Ιορδανία στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης.
Στη συνάντηση με τον Ιορδανό Υπουργό Τουρισμού συζητήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των τουριστικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, μέσω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών. Διαπιστώθηκε δε η ευκαιρία διερεύνησης κοινών δράσεων προσέλκυσης τουρισμού στις δύο χώρες, αφού ως τουριστικοί προορισμοί, Κύπρος και Ιορδανία έχουν συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική σχέση.
Στην συνάντηση του κ. Λακκοτρύπη με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τρόπους βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο Κύπριος Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τη διαθεσιμότητα κυπριακών γεωργικών προϊόντων που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην ιορδανική αγορά.
Επιπρόσθετα, ο κ. Λακκοτρύπης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν, παρουσίασε τις ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της διαθεσιμότητας κυπριακών γεωργικών προϊόντων και η ηγεσία του Επιμελητηρίου εξέφρασε την πρόθεση να διαθέσει κατάλογο με Ιορδανούς εισαγωγείς, ο οποίος θα προωθηθεί σε Κύπριους εξαγωγείς.
Ο κ. Λακκοτρύπης θα παρακαθίσει απόψε σε δείπνο που παραχωρεί προς τιμήν του ο Ιορδανός Υπουργός Ενέργειας και θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου.
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου