Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για τον τουρισμό


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τις προοπτικές του τουριστικού τομέα.
Οι δηλώσεις του κ. Λακκοτρύπη έγιναν στα γραφεία του Κυπριακού Εμπορικού και
Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), στο περιθώριο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο και το ΚΕΒΕ με θέμα τις «Ευκαιρίες Συμμετοχής Κυπριακών Επιχειρήσεων σε Προσφορές που Προκηρύσσει ο CERN».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τα μηνύματα που έρχονται φέτος από τον τομέα του τουρισμού, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Οι αφίξεις για τον Απρίλιο ήταν αυξημένες γύρω στο 12% σε σχέση με πέρσι και όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Όπως είχαμε πει και πέρσι, η στρατηγική μας είναι να συγκρατήσουμε τις αφίξεις από τις ώριμες αγορές – την Αγγλία κατά κύριο λόγο – και να ποντάρουμε στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, για να έχουμε αύξηση.
Φαίνεται ότι το επιτυγχάνουμε. Μέχρι στιγμής και παρόλη την κρίση που προέκυψε στην Ουκρανία, δεν είχαμε ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων, οπόταν είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια υγιή αύξηση των αφίξεων της τάξης του 5% έως 8%. Αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε άλλος εξωγενής παράγοντας που να μπορεί επηρεάσει αυτή την προοπτική».
Κληθείς να αναφέρει τις ενδείξεις που υπάρχουν από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε: «Βάσει και της πρόσφατης συμφωνίας που υπογράψαμε με τον μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένουμε ότι ενδεχομένως για πρώτη φορά φέτος θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις αφίξεις από τη συγκεκριμένη αγορά και να μην έχουμε μείωση. Όπως ξέρετε, είχαμε δραματικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια από το Ηνωμένο Βασίλειο και η στρατηγική μας ήταν να συγκρατήσουμε την αγορά προτού μπορέσουμε να την επαναφέρουμε στην αύξηση. Οι προοπτικές λοιπόν για φέτος είναι να μην έχουμε μείωση των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί θα μπορέσουμε να αυξήσουμε και τις αφίξεις τους χειμερινούς μήνες».
Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση και για την αγορά της Γερμανίας, ο Υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι ενώ θα συνεχιστεί και φέτος η πτωτική τάση, «αναμένουμε ανάκαμψη από το 2015, όπως καταδεικνύουν και οι συμφωνίες που έχουμε συνάψει τις τελευταίες εβδομάδες».
Ερωτηθείς αναφορικά με τις προοπτικές που διαφαίνονται για τη χειμερινή περίοδο, ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι η συμφωνία με τον τουριστικό πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου αφορά κυρίως τους χειμερινούς μήνες και, συγκεκριμένα, «Νοέμβριο του 2014 με Μάρτιο του 2015 και για τρία χρόνια. Παρόμοιου τύπου συμφωνίες θέλουμε να συνάψουμε και με άλλους τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να αρχίσουμε να λύνουμε επιτέλους το πρόβλημα της εποχικότητας».
Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο, με αφίξεις που φτάνουν τις 900 χιλιάδες με ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου