Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην 8 η Γιορτή Τριανταφύλλου, στον Αγρό

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη
στην 8 η Γιορτή Τριανταφύλλου, στον Αγρό

Με τιμά ειλικρινά η πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την αποψινή πολύ όμορφη εκδήλωση για τα εγκαίνια της 8 ης Γιορτής Τριανταφύλλου. Είμαι δε ιδιαίτερα περήφανος που μαζί αξιωθήκαμε νωρίτερα να πραγματοποιήσουμε τα αποκαλυπτήρια της Λεωφόρου Γλαύκου Κληρίδη, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τον αείμνηστο τέταρτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Αγρός αποτελεί, δίχως άλλο, ένα χωριό πρότυπο της κυπριακής υπαίθρου. Μια κοινότητα πραγματικό θησαυρό, που όποιος ευτύχησε να την επισκεφθεί έχει να λέει μόνο τα καλύτερα για τη φυσική της ομορφιά και τους εξαιρετικούς ιστορικούς και πολιτιστικούς της χώρους. Η ζεστή φιλοξενία των φιλοπρόοδων κατοίκων της και, κυρίως, η σκληρή δουλειά που μόνο από το μεράκι και την αγάπη για το χωριό τους μπορεί να προέρχεται, προσφέρουν σήμερα μια απαράμιλλη εμπειρία στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες που επιλέγουν να την επισκεφθούν.
Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο εντάσσονται και οι εκδηλώσεις τις οποίες εγκαινιάζουμε σήμερα. Με τη Γιορτή του Τριανταφύλλου να έχει ως επίκεντρο τα αρωματικά τριαντάφυλλα και το φημισμένο ροδόσταγμα του Αγρού, η κοινότητά σας καταφέρνει, ακριβώς, να προωθεί με επιτυχία τα τοπικά της προϊόντα, ενώ συνάμα διατηρεί και προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία, την κουλτούρα, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά της.
Από πλευράς της Κυβέρνησης, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτές σας τις προσπάθειες θα είμαστε πάντα έμπρακτοι συμπαραστάτες. Άλλωστε, βασικός μας στόχος είναι η προώθηση του αγροτουρισμού και, γενικότερα, της αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου μας, αφού πέρα από τα προφανή οφέλη για την ευημερία των κοινοτήτων μας, συμβάλλουν επίσης ουσιαστικά στην προσφορά μιας πολυδιάστατης εμπειρίας για τον ξένο επισκέπτη που σήμερα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που κρίνονται ως πολύ εποικοδομητικές οι δράσεις της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, καθώς και οι ενέργειες του ΚΟΤ για την προβολή της κυπριακής υπαίθρου, μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναζωογόνησής της που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί το έργο των Δρόμων του Κρασιού, που, φυσικά, καλύπτει και την ευρύτερη περιοχή Πιτσιλιάς στην οποία ανήκει ο Αγρός.
Αγαπητοί φίλοι,
Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω περαιτέρω. Επιτρέψτε μου απλά να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο, τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτής της 8 ης Γιορτής του Τριανταφύλλου.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου