Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Β. Κικίλιας: Οι πολίτες θα ψηφίσουν, με γνώμονα τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας

 


Β. Κικίλιας: Οι πολίτες θα ψηφίσουν, με γνώμονα τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας

Για τη στρατηγική που οδήγησε στην επιτυχία της περασμένης τουριστικής σεζόν, τις προοπτικές για το 2023, για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αλλά και για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «To Manifesto» και στη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη.

Όπως ανέφερε, η εξαιρετική τουριστική περίοδος του 2022 ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενός πλέγματος παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση ταξιδιωτικών εσόδων ικανών να τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία. «Συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, κάναμε ανοίγματα σε νέες αγορές, προχωρήσαμε σε συμφωνίες, με σκοπό την προσέλκυση ποιοτικών ταξιδιωτών, "φωτίσαμε" νέους προορισμούς, καλύψαμε το κενό που άφησαν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί τουρίστες με ταξιδιώτες από τα Βαλκάνια» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη: ξεκίνησε τον Μάρτιο - νωρίτερα από ποτέ - και επεκτάθηκε, μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Η Αθήνα την περίοδο των εορτών ήταν γεμάτη με ξένους ταξιδιώτες, τουρίστες από τα Βαλκάνια επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, ενώ η κρουαζιέρα έφτασε, μέχρι τον Ιανουάριο.

Όπως είπε, «το αποτέλεσμα ήταν τα έσοδα να ξεπεράσουν τον αρχικό στόχο, φτάνοντας τα 18 δισ. ευρώ,- "ζεστό χρήμα", που τόνωσε, μετά από πολλά χρόνια, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενίσχυσε τον πρωτογενή τομέα, που προμηθεύει με τα προϊόντα του καταστήματα, ξενοδοχεία και καταλύματα, αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού πλέον 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα είναι τουριστικές, ενώ τα 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα από τον τουρισμό η κυβέρνηση θα τα αξιοποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους οικονομικά αδύναμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου