Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

OLYMPIA FORUM III-Σ. Ζαχαράκη: Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των τουριστικών ΜμΕ

  

OLYMPIA FORUM III-Σ. Ζαχαράκη: Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των τουριστικών ΜμΕ

Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη και ενίσχυση των τουριστικών ΜμΕ παρουσίασε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από το βήμα του 3ου OLYMPIA FORUM.
Ειδικότερα, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι ήδη υπάρχει προδημοσίσευση της τάξης των 100 εκατομμυρίων για τις ΜμΕ σε σύνολο 200 εκατομμυρίων. «Στοχεύουμε στην ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ στον τουρισμό, ενώ ήδη τρέχει ο αναπτυξιακός νόμος», τόνισε.
Επίσης, μίλησε για κονδύλια με θεματική εστίαση στον τουρισμό ύψους 170 εκατομμυρίων που θα φθάσει με μόχλευση τα 800 εκατομμύρια και θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον ιαματικό και τον γαστρονομικό τουρισμό.


Σημαντικά τμήματα του σχεδιασμού, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, αποτελούν η προσβασιμότητα, η ψηφιοποίηση, τα καταδυτικά πάρκα, αλλά και η αναβάθμιση τεσσάρων χιονοδρομικών κέντρων στην Ελλάδα. Ακόμη, μέσω του νέου ενισχυμένου ΕΣΠΑ για τις περιφέρειες, στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται ένα δισεκατομμύριο για ΜμΕ.
Όσον αφορά την Ολυμπία, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα 12.000.000 από το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ολυμπίας, καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη Microsoft για την ψηφιακή προβολή της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου