Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Αισιόδοξα μηνύματα για την εφετινή τουριστική κίνηση στέλνουν Μύκονος και Σαντορίνη, με αρχή το Πάσχα

  

Αισιόδοξα μηνύματα για την εφετινή τουριστική κίνηση στέλνουν Μύκονος και Σαντορίνη, με αρχή το Πάσχα

   Στην τελική ευθεία για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους βρίσκονται τα δυο εμβληματικά "Brands" του ελληνικού τουρισμού, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Λίγες μέρες από τον εορτασμό του Πάσχα ο τουριστικός κόσμος των δυο νησιών δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί και εφέτος τους επισκέπτες και θαυμαστές συνάμα, των δυο νησιών, όπως τονίζουν.  
H Μύκονος είναι έτοιμη εφέτος να επανακτήσει τον χαμένο χρόνο αλλά και τα χαμένα έσοδα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Φιορεντίνος τ. πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού και νυν τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί, δικαιολογημένα περιμένουν μία γόνιμη τουριστική περίοδο. Είναι γνωστό ότι η Μύκονος μαζί με την Σαντορίνη χαρακτηρίζονται ως οι πλέον αναγνωρίσιμοι ελληνικοί προορισμοί για τις διεθνείς διασημότητες και τους εν γένει ισχυρούς οικονομικά τουρίστες από τις ΗΠΑ αλλά και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συμπληρώνει ο κ. Φιορεντίνος.
    Εστιάζοντας στην περίοδο του Πάσχα τονίζεται ότι κατά κύριο λόγο το νησί των ανέμων θα κατακλυστεί από παραθεριστές του νησιού, δηλαδή αυτούς που έχουν σπίτι στην Μύκονο, ενώ η  τουριστική οικογένεια των ξενοδόχων της Μυκόνου, είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν σημαντικές ροές τουριστών, από  την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, όπου και ανοίγει πλέον το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού, σημειώνει ο κ. Φιορεντίνος. Πεποίθηση των ξενοδόχων του νησιού είναι το γεγονός ότι η Μύκονος θα έχει μια καλή σεζόν,  τα έσοδα της οποίας θα επιτρέψουν να πλησιάσουν σε ικανοποιητικό ποσοστό τα ρεκόρ του 2019.
    Αυτή τη στιγμή, οι προσδοκίες των επιχειρηματιών του νησιού βασίζουν τις εκτιμήσεις τους στο γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ και μάλιστα με 9 πτήσεις την εβδομάδα. Αν προστεθούν σε αυτές και άλλες 4 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από τον Καναδά,  τότε οι προσδοκίες των ανθρώπων του νησιού για μία χρονιά - ρεκόρ σε ότι αφορά τα έσοδα και τις αφίξεις είναι ρεαλιστικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε η Lonely Planet  για την εφετινή τουριστική περίοδο, το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών για την Ελλάδα είναι σχεδόν 5 φορές μεγαλύτερο από πέρυσι και ειδικά  για την Μύκονο 11.6 φορές, αντίστοιχα. Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι εκτιμήσεις  του Lonely Planet  αναφορικά με την Καναδική αγορά. Υπολογίζεται ότι εφέτος το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι κατά 8 φορές υψηλότερο από ότι πέρυσι ενώ, αποκλειστικά για την Μύκονο είναι κατά 13.4 φορές μεγαλύτερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου