Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Χαιρετισμός της Αν. Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ κας Α. Δημητριάδου

Χαιρετισμός της Αν. Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ κας Α. Δημητριάδου
σε γεύμα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού


Ο εορτασμός της 27ης Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευημερία μας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει θεματική το «Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες», ενόψει και του ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου τουριστικών αφίξεων παγκοσμίως.

Για την Κύπρο μας, ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας μας. Μέσα και από τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία. Οι προσπάθειες όλων μας φαίνεται ότι αποδίδουν, με σταθερούς ρυθμούς, καρπούς. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που μας πέρασαν ήταν, από πλευράς τουριστικών αφίξεων, οι καλύτεροι δύο μήνες στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού, ενώ οι τουριστικές αφίξεις για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και τον Αύγουστο αποτελούν ένα ακόμα ρεκόρ στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού. 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη του νέου προγράμματος συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την ονομασία «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού». Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα ενίσχυσης της τουριστικής συνείδησης καθ’ όλη την σχολική χρονιά με παρουσιάσεις στους μαθητές των τελευταίων τάξεων της δημοτικής εκπαίδευσης.

Ανακοινώνουμε επίσης την έναρξη της νέας φάσης του πολύ επιτυχημένου προγράμματος «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες», το οποίο αγκάλιασαν οι Κύπριοι και ξένοι που ζουν μόνιμα στην Κύπρο από το φθινόπωρο του 2008 που ξεκίνησε. Το Πρόγραμμα συμβάλει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ παράλληλα προωθεί τη γνωριμία των Κυπρίων, και όχι μόνο, με διάφορες γωνιές και προϊόντα της Κύπρου. Η νέα φάση του Προγράμματος προσφέρει πακέτα διακοπών για τα Σαββατοκύριακα σε ελκυστικές τιμές. Το Πρόγραμμα προσφέρει ηλεκτρονικό πρόγραμμα κρατήσεων και συνδυάζει εκδρομές σε περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Όλες οι πληροφορίες για το Πρόγραμμα περιλαμβάνονται στο ειδικό έντυπο που σας έχει δοθεί.

Η τελευταία φάση των «Μικρών Αποδράσεων» ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 και έχει παρατηρηθεί θεαματική αύξηση στους συμμετέχοντες σε σχέση με την πρώτη φάση του Προγράμματος την περίοδο 2008-2009. Φαίνεται πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Πρόγραμμα και είμαστε αποδέκτες πολύ ενθαρρυντικών μηνυμάτων για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο του προγράμματος είχαμε μεγάλη αύξηση στους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2014/2015 είχαμε 7.558 (εκ των οποίων οι 6.418 εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή της Κυριακής που προσφέρει ο ΚΟΤ), ενώ για την περίοδο 2013-2014 είχαμε 5.025 συμμετέχοντες (εκ των οποίων 4.269 εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή).

Το νέο Πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2015 και διαρκεί μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2016. Το Πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες εκδρομές και έχει ανανεωθεί όσον αφορά στα συμβαλλόμενα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία δύο, τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων, καθώς επίσης οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα, καθώς και πληθώρα χώρων εστίασης για να διαμορφώσει ο καθένας το δικό του ατομικό πακέτο.

Οι «Μικρές Αποδράσεις», πέραν των πιο πάνω, προσφέρουν επίσης:

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο το Σάββατο με άφιξη στις 12 μ. και αναχώρηση στις 6 μ.μ. της Κυριακής. Στο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται, επίσης, δείπνο και πρωινό στο ξενοδοχείο.
  • Γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής σε ταβέρνα της επιλογής του πελάτη στην επαρχία διαμονής, καθώς επίσης και συμμετοχή, σε μια από τις θεματικές εκδρομές, που φέτος περιλαμβάνουν επίσκεψη σε άγνωστες αλλά και γνωστές γωνιές της Κύπρου μας, μελέτη της φύσης στον Ακάμα, περπατήματα στο Τρόοδος, πάντα με τη συνοδεία ξεναγού. Οι εκδρομές αποτελούν προσφορά του ΚΟΤ και τα Προγράμματα καταρτίστηκαν αφού έχουμε λάβει υπόψη τις εισηγήσεις των ατόμων που συμμετείχαν παλαιότερα στο Πρόγραμμα.
  • Διακοπές ευεξίας σε διάφορα ξενοδοχεία που προσφέρουν διαμονή με διατροφή full-board, καθώς και θεραπεία spa. Οι διακοπές ευεξίας είναι ιδανικές για ρομαντικές αποδράσεις.
  • Δωροκουπόνια αξίας 50 και 100 ευρώ, τα οποία μπορούν να δίνονται ως δώρα και να εξαργυρώνονται μέχρι και το τέλος της περιόδου
  • Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι το 77778050 και η ιστοσελίδα, στην οποία είναι δυνατή και η πραγματοποίηση κρατήσεων online είναι η www.cyprusshortescapes.com.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, με όραμα, πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουρισμό, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας. Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση και σε παροχή υπηρεσιών.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πάντα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του Οργανισμού.

------------------

29/9/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου