Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015

Μήνυμα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού με την ευκαιρία
της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015

 
Η φετινή παγκόσμια μέρα τουρισμού έχει θεματική το “ένα δισεκατομμύριο   τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες”, λόγω και του ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου τουριστικών αφίξεων παγκοσμίως. Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί πρωταρχικό και σημαντικότατο κεφάλαιο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο διεθνώς.  

Ως ένας από τους κορυφαίους τομείς απασχόλησης παγκόσμια, ο τουρισμός παρέχει σημαντικές ευκαιρίες, κάνοντας τη διαφορά τόσο στις οικονομίες πολλών κρατών, όσων και στις ζωές πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Η   δυναμική του τομέα ως προς την ώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης έχει βαρύνουσα σημασία.

Παράλληλα, ο τουρισμός ενισχύει την πολυπολιτισμική κατανόηση, τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των λαών, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας που τους χαρακτηρίζει.

Για τον Κύπριο αποτελεί τον πνεύμονα της οικονομίας του τόπου. Ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τιτάνια προσπάθεια επιστροφής της χώρας μας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση, ο Κυριακός Οργανισμός Τουρισμού και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται ακούραστα για τη συνεχή βελτίωση και άνοδο του τομέα.

Από πλευράς ΚΟΤ η δέσμευση ήταν και είναι δεδομένη: Σκληρή δουλειά, αφοσίωση στο καθήκον και αγαστή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς εταίρους.

Μέσα και από τα   αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία. Οι προσπάθειες όλων μας φαίνεται ότι αποδίδουν, με σταθερούς ρυθμούς, καρπούς. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που μας πέρασαν ήταν, από πλευράς τουριστικών αφίξεων, οι καλύτεροι δύο μήνες στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού, ενώ οι τουριστικές αφίξεις για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και τον Αύγουστο (Απρίλιος 2015 – Αύγουστος 2015) αποτελούν ένα ακόμα ρεκόρ στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού. Για την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε αύξηση 5.2% σε σύγκριση με το 2014 (1.652.710 αφίξεις το 2015, 1.571.441 το 2014).

Ο ΚΟΤ εκφράζει την πεποίθηση ότι με την προσπάθεια και τη συμβολή όλων, χωρίς εφησυχασμό και χαλάρωση, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο ζωτικό τομέα του τουρισμού, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε τις αμέτρητες ευκαιρίες που παρέχει ο τομέας.   Στο χέρι όλων μας είναι να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα.
_____________

25 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου