Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,
  Βιομηχανίας και Τουρισμού


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τις προτάσεις που αφορούν την εισαγωγή της χρήσης του υγραερίου στην αυτοκίνηση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε τις τελικές προτάσεις που αφορούν την εισαγωγή της χρήσης του υγραερίου στην αυτοκίνηση. Η πιο σημαντική από αυτές τις προτάσεις που εγκρίθηκαν είναι η φορολογική πολιτική, η οποία καθορίζεται στα 70 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Αυτή είναι η πιο χαμηλή φορολογική που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα παραμείνει ως έχει μέχρι το 2022.

Τα 70 ευρώ ανά 1000 λίτρα συγκρίνονται με τη βενζίνη των 95 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 480 ευρώ ανά 1000 λίτρα και το πετρέλαιο κίνησης που βρίσκεται στα 450 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Αυτή η ευνοϊκή φορολογική πολιτική αποφασίστηκε από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον, για να παρέχουμε εναλλακτικό καύσιμο διακίνησης για τους καταναλωτές και δεύτερον, έχουμε δώσει επτά χρόνια σταθερής φορολογικής πολιτικής –νοουμένου ότι δεν θα αλλάξει η φορολογική πολιτική της ΕΕ-, προκειμένου να προάγουμε τις επενδύσεις και τη μετατροπή είτε πρατηρίων είτε αυτοκινήτων στο νέο αυτό καύσιμο για την αυτοκίνηση».

Ερωτηθείς αν αυτή η φορολογία εφαρμόζεται ήδη, ο κ. Υπουργός απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «θα παραμείνει ως έχει για τα επόμενα επτά χρόνια για τους λόγους που προανέφερα. Θα παρέχει φτηνότερη εναλλακτική μορφή καυσίμου για την αυτοκίνηση και επίσης θα ευνοήσει τις επενδύσεις που χρειάζονται για την εισαγωγή του (καυσίμου αυτού) στην αυτοκίνηση».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της απεργίας υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ έχουν δύο θέματα για τα οποία έχει αποσταλεί επιστολή στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. Το ένα αφορούν το νομοσχέδια για τα ΔΟΚΕ και το άλλο για την ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Πρέπει να πω ότι δεν έχω κατανοήσει τους λόγους που παίρνουν αυτά τα μέτρα. Ο Υπουργός Οικονομικών έχει ήδη ενημερώσει τις συντεχνίες ότι θα εξαιρεθούν από τα ΔΟΚΕ για το πρώτο θέμα, ενώ σε ό,τι αφορά το Διαχειριστή, είναι θέμα που είχαμε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο το 2014 και είχαμε μιλήσει για πλήρη ανεξαρτητοποίησή του, διότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την αγορά, της ανταγωνιστικής επιτέλους αγοράς, στο νέο μοντέλο ηλεκτρισμού που έχει ετοιμάσει η ΡΑΕΚ και για το οποίο έχει γίνει διαβούλευση τους τελευταίους οκτώ μήνες».

_____________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου