Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Μόναχο στο πλαίσιο της «Κυπριακής Άνοιξης»

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Μόναχο
στο πλαίσιο της «Κυπριακής Άνοιξης»


Με νέα και παλιά τραγούδια ήρθαν στη Γερμανία ο συνθέτης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο βιρτουόζος του βιολοντσέλου και της κρητικής λύρας, Γιώργος Καλούδης. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας τους ήταν το Μόναχο, στις 27 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της «Κυπριακής Άνοιξης». Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια ένας από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς και γεμίζει αίθουσες και αμφιθέατρα ακόμη και όταν εμφανίζεται με μικρό μουσικό σχήμα.

Πρόσφατα, ο Αλκίνοος κυκλοφόρησε μια νέα συλλογή τραγουδιών με τίτλο «Μικρή βαλίτσα». Αναφέρεται σε ταξίδια στα ξένα, στη μετανάστευση, σε πολιτικές απογοητεύσεις και σε έναν ήλιο που συνεχίζει να ανατέλλει. Όπως λέει ο ίδιος: «Κόντεψα να φύγω από την Ελλάδα τρεις φορές τα τελευταία χρόνια. Τι θα έβαζα σε μια μικρή αποσκευή; Τι θα κρατούσα από τον τόπο, την εποχή και τον εαυτό που θα άφηνα; Όπως, φεύγοντας βιαστικά οι πρόσφυγες, παίρνουν μαζί τα στέφανα και τις φωτογραφίες τους, έτσι έκλεισα στη Μικρή Βαλίτσα κάποια λαϊκά τραγούδια, μαζί με εικόνες του προσώπου και του καιρού μας. Επιστρέφοντας, χωρίς να έχω φύγει, την ανοίγω πάλι, για να βρω μικρά κομμάτια μνήμης, τη θολή συνείδηση της τωρινής στιγμής και την προσμονή της μέρας που θα έρθει – κι ας μην έρθει. Όλα μαζί ανάκατα, μπερδεμένα, στριμωγμένα κι ακριβά.»

Το κοινό της «Κυπριακής Άνοιξης» χειροκροτούσε όρθιο τους δύο καλλιτέχνες, που με το πρόγραμμα και την παρουσία τους αντιπροσωπεύουν έντονα και πολύπλευρα τον μουσικό πολιτισμό της Κύπρου.

Η «Κυπριακή Άνοιξη» θα ρίξει την αυλαία της για φέτος στις 10 Μαΐου, με ένα διπλό κοντσέρτο, στο πρώτο μέρος σόλο κιθάρα με το Δημήτρη Ρεγγίνο και στο δεύτερο μέρος, ένα μουσικό μωσαϊκό, με τους Νικόλα Κυριάκου, κιθάρα,  Ιάσωνα Κεραμίδης, βιολί και Μίχαελ Λέομπολτ, κρουστά.
___________
8/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου