Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αύξηση στα τουριστικά έσοδα το Μάρτιο 2015



Αύξηση στα τουριστικά έσοδα το Μάρτιο 2015


Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό εκφράζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα  έσοδα Μαρτίου 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα Μαρτίου 2015 ανήλθαν σε €65 εκ. σε σύγκριση με €56,5 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2014 καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 15%. Η αύξηση αυτή στα έσοδα οφείλεται στην αύξηση στις αφίξεις περιηγητών Μαρτίου 2015 κατά 25,7% (σε σύγκριση με το Μάρτιο 2014).
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα €124,4  εκ.  σε σύγκριση με €118,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 σημειώνοντας αύξηση 4,9%.
Βασικός παράγοντας για την αύξηση των εσόδων Ιανουαρίου - Μαρτίου ήταν το αυξημένο τουριστικό ρεύμα, για την ίδια περίοδο, ιδιαίτερα από αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι για την ίδια περίοδο η μέση δαπάνη ανά περιηγητή παρουσιάζεται μειωμένη κατά 9.7% γεγονός που δεικνύει και τη διαφοροποίηση του τουριστικού ρεύματος που προσελκύει η ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Ο ΚΟΤ επισημαίνει τη μείωση της δαπάνης ανά περιηγητή, η οποία αν και δεν είναι άσχετη με την αλλαγή στις συνήθειες του σύγχρονου τουρίστα και της πιο προσεκτικής συμπεριφοράς του σε σχέση με τη διάθεση των χρημάτων του, οφείλεται ίσως και σε άλλους παράγοντες και ιδιαίτερα στο είδος και την αγοραστική δύναμη του τουρισμού που προσελκύει τον τελευταίο καιρό η Κύπρος, βάσει των πακέτων και όρων διαμονής που προσφέρονται.
Ο Οργανισμός επισημαίνει επίσης ότι η μείωση της δαπάνης ανά περιηγητή σχετίζεται και με τη μέση διάρκεια παραμονής, για την ίδια περίοδο, της τάξης του 6.9%. Σημειώνεται ότι η διάρκεια παραμονής επηρεάζεται κυρίως από τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου