Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST

Στις ευκαιρίες για επενδύσεις που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα, τόσο στον τουρισμό όσο και στους άλλους κλάδους της οικονομίας, μετά τις μεταρρυθμίσεις και τη σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος, αναφέρθηκε, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο, με θέμα Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος που διοργανώνει το περιοδικό Economist.

«Ο τουρισμός, τα μεγάλα έργα υποδομής, η ενέργεια,  οι  αεροπορικές  μεταφορές, η ναυτιλία,  παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους υποψήφιους επενδυτές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα όπως κάθε κράτος-μελος της Ε.Ε, προσφέρει συγκεκριμένες   εγγυήσεις όσον αφορά το επενδυτικό περιβάλλον. 
Η υπουργός Τουρισμού έδωσε έμφαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει καταρτιστεί στη χώρα, καθώς – όπως είπε – διακρίνεται για δυο βασικά χαρακτηριστικά του: 
Πρώτον.  Βάζει τέλος σε χρονοβόρες  γραφειοκρατικές  διαδικασίες και εμπόδια, που αποτελούν τροχοπέδη στις επενδύσεις. 
Δεύτερον.  Δημιουργεί ένα συνεκτικό και κυρίως σταθερό πλαίσιο, ώστε ο κάθε υποψήφιος επενδυτής να γνωρίζει εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις έναντι της πολιτείας.
Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι με μια σειρά  στοχευμένων μέτρων , όπως τη θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, την  τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, η Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα ελκυστικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων στο τουριστικό τομέα.
Στο σημείο αυτό, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι αυτή την περίοδο προωθούνται μεγάλα τουριστικά έργα και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου