Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024

ΠΑΜΑΚ: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πράσινη μετάβαση του τουριστικού τομέα


 

Η πράσινη μετάβαση στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού έργου «GreenHost», στο οποίο συμπράττουν 19 εταίροι από 7 χώρες, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού και η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι από τα ζητήματα που θα μελετηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, με στόχο να ενισχυθεί μια ευρεία ομάδα ατόμων, όπως καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, επαγγελματίες και οργανισμοί που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Το έργο, με πλήρη ονομασία «Vocational Excellence, Policy and Enterprise United for Hospitality Management Skills Adapted on Environmental Footprint Methods (GreenHost)», ξεκινά με χρηματοδότηση από το «Erasmus+ Centres of Vocational Excellence». Συμμετέχουν, εκτός από το ΠΑΜΑΚ, οργανισμοί με ακαδημαϊκό υπόβαθρο, όπως το Frederick University από την Κύπρο και το Polytechnic Institute of Porto από την Πορτογαλία, επιμελητήρια όπως το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καθώς και το Επιμελητήριο της Τζιρόνα και το Επιμελητήριο του Πλόβντιβ, αλλά και εταιρίες ενεργές στο χώρο, όπως η OECON Group με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

«Το έργο έχει ως σκοπό, μέσω των δράσεών του, τη ριζική αναδιάρθρωση των υφιστάμενων πρακτικών στην διαχείριση και οργάνωση στον τομέα του τουρισμού. Υπάρχουν, βέβαια, βασικά εμπόδια σε αυτήν την προσπάθεια. Τέτοια είναι οι σημαντικές επαγγελματικές ελλείψεις, η απουσία της ψηφιοποίησης και η μη εφαρμογή των πράσινων πρακτικών. Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού, μέσω της κατασκευής μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας, η οποία θα ενθαρρύνει τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ οργανισμών, εταίρων και ατόμων, αλλά και με την αναδιάρθρωση των πολιτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθηγητής Αριστείδης Μπιτζένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου