Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση KOT Ηνωμένου Βασιλείου για τους Δρόμους του Κρασιού στο Λονδίνο

Εκδήλωση KOT Ηνωμένου Βασιλείου
για τους Δρόμους του Κρασιού στο Λονδίνο


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση προβολής των Δρόμων του Κρασιού της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο Λονδίνο από τον ΚΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Ευρυβιάδης αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παράδοση της Κύπρου στην παραγωγή κρασιών, καθώς και στη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη βελτίωση των τρόπων παραγωγής και επεξεργασίας του κυπριακού κρασιού, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η κα Caroline Gilby , ειδική στα θέματα κρασιών, έκανε αναφορά στην ιδιαιτερότητα των κυπριακών αμπελιών που σε αντίθεση με πολλά κρασιά μαζικής παραγωγής ανά το παγκόσμιο δεν περιορίζονται στο επίπεδο της θάλασσας, αλλά ευδοκιμούν σε υψόμετρο και σε απόκρημνες πλαγιές.

Η κα Gilby εξήρε επίσης το γεγονός ότι ενώ διατηρούνται σαν κόρη οφθαλμού από τους οινοποιούς οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής κρασιού, ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις. Οι επαγγελματίες αυτοί, είπε, καταρτισμένοι στα καλύτερα πανεπιστήμια και οινοποιεία του κόσμου, εργάζονται σκληρά, με επιστημονική μέθοδο και συνέπεια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς ποιοτικά βελτιωμένες και εκλεπτυσμένες μέθοδοι παραγωγής και επεξεργασίας κρασιών.

Ο Διευθυντής του ΚΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ορέστης Ρωσσίδης αναφέρθηκε στη σημασία των Δρόμων του Κρασιού ως ένα ιδιαίτερο προσελκυστικό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, σε συνάρτηση με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τα σημαντικά ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία του νησιού.
Κατά την εκδήλωση προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους (Άγγλους δημοσιογράφους και τουριστικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες με δυνατότητες προβολής των Δρόμων του Κρασιού) κυπριακά κρασιά που έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία.

Στην όλη εκδήλωση συνέβαλε αφιλοκερδώς η φιλανθρωπική οργάνωση Αλκυονίδες.

___________


2 Δεκεμβρίου, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου